Idag är dagen...

...då anmälningen till examineringen ska ske. Men vi var ute i god tid och mailade Kent Lövgren (a.k.a. Melodie MC) om det igår, så vi är nog på det säkra. Sånär på några små ändringar så är vår uppsats klar. Men är den särskilt bra? Tja, jag vet inte jag. Hoppas att vi slipper revidera bara. Då är jag nöjd. Det är märkligt. Jag och Sara pratade om det häromdagen. Förut var vi nervösa för om vi skulle få VG eller MVG, nu vill vi bara klara oss. Jag blir lättad om jag får G.

Igår eftermiddag var det någon som klippte gräset här utanför. Jag hörde gräsklipparen och jag såg hur gräset blev kortare och kortare, men jag såg aldrig någon! Så fort jag hörde att motorljudet närmade sig kastade jag mig fram till fönstret för att se men såg aldrig någon. Det retade mig.

Funderar förresten att börja skriva på min och Stekums bok igen. Han skulle göra det men jag antar att han glömt. Jag tänkte att om jag skriver ett kapitel och skickar till honom kanske vi kan komma igång igen? Hoppas...!

Har varit lite dålig med bilder det senaste... Ska bli bättre, jag lovar! För jag vet att ni älskar att se mina fantastiska bilder.

Dagens låttips är Tomb of Gilgamesh av Tourniquet.

Hejdå!

Uppdatering och rolig historia

Hej, världen!

Uppdatering:
Vår uppsats är helt färdig såväl som titel och egna reflektioner. Men det fixar vi tills imorn!

Rolig historia:
Idag satt jag på busstation, i vänthallen, och väntade (självklart) på bussen. På min högra sida satt ett gäng alkoholister. En av dem såg sig omkring för att försäkra sig att ingen tittade och sedan grävde han upp en plastväxt ur en kruka och stoppade den i sin plastkasse. Han stal den!!! Det såg väldigt konstigt ut för växten var ganska stor så han var tvungen att knyckla ner den i kassen. Stackars honom.

Hörs imorn!

The Thing Is...

Hej världen!

Jag har fått frågan om hur man får en sån där snygg bild jag har längst upp. Svaret är enkelt:
- Man gör en sån snygg bild själv och sen kodar man in den istället för bloggens titel. Svårare än så är det inte!

Nu ska jag gå till Sara Ä om ett tag och så ska vi alla skriva klart vår uppsats. Är det inte underbart? Jooo! Kanske jag får ledigt imorn till och med? Vore fantastiskt. Det har jag ju förtjänat!

Jag kanske skriver ikväll och berättar hur det gick. Ha det fint!


Dagens låttips är Void av Extol. Jag måste verkligen skaffa mer musik. Känns som jag alltid väljer samma artister!

Heeeej.

Underbara kräm

Hej, världen!

Imorse åt jag kräm för första gången på väldigt länge! Det var otroligt gott.

image28

Imorgon är jag ledig fram till klockan två, då vi har handledning med Ingemar Fagerström. Ska bli skönt att få sova på morgonen för en gångs skull. Vi blev nästan klara med uppsatsen idag. Vet inte riktigt hur det är, men ganska klara är vi. Svårt att säga. Det lär klarna lite mer imorn.

Dagens låttips är inget låttips.

Ha en bra kväll!

Hejdå!

The Doo

Hej, världen!

Jag tror att jag nämnde det igår, men jag klippte mig idag. Spännande. Nu antar jag att ni är nyfikna på hur det kommer att se ut, så här är en liten Before-After-presentation:

                        Before                                                                       After
image26             image27

Om ni tycker att jag ser sur ut är det inte för att jag är sur, jag är bara tuff.
Fy vad jag är flint. Nåja, sånt händer.

Ville ta mig lite tid att uppmärksamma en blogg som jag fått nys om genom min gode vän Nils Måsén, nämligen Måséns Familjeblogg! Kan det bli bättre? Tror inte det.

Lars undrade om jag bara äter marmelad på dagarna. Svaret är nej.

Dagens låttips är Knights of Cydonia av Muse, men bara den senare delen.

Imorn ska vi bli klara med analysen i vår uppsats. Ha det bra tills dess!

Hej.

Självfallet!

Hej världen!

Imorgon är det dags att gå till frisören och fixa till The old doo inför sommaren. Väldigt spännande! Fast jag har ingen aning om hur jag vill ha det. Men det ordnar sig säkert. Hoppas jag blir nöjd bara. Lite nervös är man ju!

Imorn kan ni få se en FÖRE/EFTER-bild! Roligt.

Dagens låttips är Black Hole Sun av Soundgarden, för den lyssnade jag på nyss.

Tjaba.

Willy's och Bon Jovi

Hej, världen!

Ska egentligen gå ner till tvättstugan nu, men ville bara titta in för att berätta att min eltandborste (se förra inlägget) fungerar, dock inte så bra. Jag får skriva "dock" för jag använder det när jag talar också.

En annan rolig sak är att rockbandet Bon Jovi och livsmedelsaffären Willy's har anställt samma Art Director.
- Titta själva!

 


Nu springer jag! Inget låttips idag (som om ni är ledsna för det)!
Adjö!

Vad tycker ni om min nya bildrubrik förresten...?

Billigt och bra

Idag köpte jag en eltandborste när jag handlade mat på City Gross. Den var väldigt billig. Faktum är att den bara kostade 20 kronor, 19:90 för att vara exakt. Jag tänkte berätta lite mer om den nu.

image14
Såhär ser den ut.

Den var alltså väldigt billig. Innebär det att kvalitén blir lidande? Det återstår att se. Vi ska se på några små detaljer:

image16
Observera att den INTE är av det mer kända märket ORAL B. Den heter Dubbel ORAL. 

image17 
Det följde med ett batteri. Jag var helt säker på att det var ett vanligt Duracel-batteri. Men icke.

image18
Det var ett WanYuan!!!

Ikväll ska jag testa min nya tandborste. Skaftet roterar 9800 varv/minut. Det ni!
Ni ska få höra allt om det nästa gång!

God kväll!

Ledig Helg

Hej, världen!

Nu var det ett litet tag sedan jag skrev, men det här är vad som har hänt sedan dess:

I tisdags var jag ute och gick runt Sidsjön och uppe på skidbacken. Då såg det ut såhär:

image10

På torsdagen kom mina föräldrar och hämtade mig och så gav vi oss av till Umeå. Där hälsade jag på Sara och så firade vi min brorson Elias eftersom han fyllt 7 år. Det var kul. Vi fick träffa familjen och så.

image11image12

image13

Här har vi hela gänget.

Det var en väldigt trevlig helg. Grattis till Elin som fyllde år på lördagen!
Nu blir det en tuff vecka igen, med mycket plugg och slit. Men jag har köpt gott bröd, så jag ska nog klara mig. Hittade en akustisk bas på internet som jag måste köpa. Vi får se hur det blir med den.

Våren har äntligen kommit till Sundsvall. Idag kom jag hem till stan igen och möttes av gröna träd i blom, doften av pollen - vår. Hur underbart som helst.

Dagens låttips är Drown You av Nirvana.

Ha en fin kväll!

People who look like things!

Hej, världen!

image6

Idag har vi skrivit på uppsatsen igen. För sista gången innan nästa vecka! Nu ska vi ha lite ledigt. Själv ska jag åka till Umeå, men det har jag ju redan sagt.
Vi lagade jättegod mat! Se på bilden här nere bara!

image8

Sen gick jag hem. Påväg genom parken i Fagerdal såg jag det här fina:

image9

Imorn är jag alltså ledig. Då ska jag passa på att städa och gå ärenden och allt jag behöver.

Dagens låttips är Halleluja av Jeff Buckley.

Vi hörs!

Den Sista Måltiden

Hej, världen.

Idag är sista dagen vi skriver på vår uppsats för ett tag. Sedan blir det långhelg då alla reser bort, jag själv till Umeå för att hälsa på Sara och fira Elias födelsedag.
Den sista måltiden alltså - Rostbiff. Som vanligt är det jag som lagar maten, skulle jag tro! Inget fel med det, jag tycker om att laga mat.

Kanske vi kan få se ett par bilder senare.

Ha en dag!

Trött och sliten.

Hej, världen!

Kan ni gissa om jag varit trött idag?! Det har jag - där fick ni svaret.
Vaknade klockan halv åtta för att läsa en bok om kvalitativ innehållsanalys. Låter det konstigt? Det berodde på att jag inte läst den kvällen innan, som jag egentligen skulle. Då skulle man ju se på kvalificeringen till Eurovision Song Contest. Det gjorde jag istället för att läsa boken. Dumt av mig, kan man tycka.

Idag var vi återigen samlade för att skriva vidare på vår B-uppsats. Visst börjar det bli tjatigt nu? Tro mig, det tycker jag också, men det är ungefär det jag sysslar med nu för tiden. Vi fick faktiskt en del gjort trots omständigheterna (se bilden).

Och nu sitter jag här framför datorn och min hippa blogg och är sjukligt sugen på godis som jag inte borde äta. Varför finns det inget nyttigt som är lika gott?

Mitt olivträd står tyst och snällt i fönstret och blickar ut över Sidsjön. Det är otroligt att jag lyckats hålla det vid liv. Jag är ingen växtperson annars. Men "en som gillar blommor har en vacker själ", sa Inger Andreasson en gång. Något liknande var det i alla fall.

image5
Uppvärmning inför uppsatsskrivande? Hm...
(i övre vänstra hörnet syns en bild av en misstänkt muskulös Picasso)


Dagens låttips, jag brukar ju ge sådana, är Martyrs av Mortification. Hihi.

Hejdå, gänget!

Min dag i bilder

Hej, världen!

Tänkte försöka mig på en lite annorlunda blogg idag! Hoppas ni inte misstycker! Så här ser en typsik dag i mitt liv ut! Ha en bra dag i era liv!

image4

Dagens låttips är Superunknown av Soundgarden.

Hejdå!

Worthless Plugg

Hej, världen!

Idag har vi försökt plugga och skriva på vår uppsats. Det gick sådär. Lite svårt. Men vi ska få handledning av Ingemar Fagerström nån gång framöver. Så fort som möjligt. Hoppas att det klarnar lite mer då!

Här är en bild (jag har ju börjat med sånt nu)!

image3

Sara och Elin försöker jobba med kvantitativ data! Vi blev klara tillslut, men programmet ville inte spara jobbet, så det sket sig. Rackarns!

Vi lagade mat tillsammans också. Det var väldigt kul. Om ni vill se hur det såg ut kan ni besöka Kreativa Elin och se väldigt spännande bilder.

Jag har sett på TV och spelat bas hela kvällen. Nu är jag väldigt trött.

Tänker inte skriva mer nu! Ska gå och lägga mig!

Sov gott och dröm sött!

Tänker inte skriva mer nu! Ska gå och lägga mig!

Sov gott och dröm sött!

Bilder

Hej, världen, för ANDRA GÅNGEN IDAG.

Tänkte för mig själv.
- Varför har jag inga bilder på min blogg. Alla andra har ju det och jag ska ju föreställa någon sorts fotograf. Varför har jag inga bilder på min blogg?

Här är en bild som jag tog igårkväll. Ut från mitt köksfönster - jag har ett sådant numera. En underbart fin kväll i Fagerdal.

image2






















Lite nördig info till Gustav i Alingsås och andra som kan vara intresserade:
Bilden är tagen med ISO 400 med en bländaröppning på 11 och en slutartid på en 200-dels sekund. Bilden är tagen med en 18-55-glugg som vid tillfället var inställt på 34 mm.

Godnatt!

Bloggar och Hippierörelser

Tjena, världen!

Timmen är sen och jag har precis läst en bok om bloggar. Meningen var att där skulle stå någonting nyttigt som vi kunde använda i vår B-uppsats. För er som inte vet vad en B-uppsats är så kan jag berätta att det är något så tråkigt som en sak man gör på akademiska institutioner, och som jag och Elin och Sara gör just nu.
Åter till boken; där stod inte mycket användbart.

Carl Bildt är vår utrikesminister. Utrikesministern har en egen blogg som heter så mycket som Alla Dessa Dagar. Han kommenterar aldrig kommentarerna han får i sin blogg, och ibland kan han få många, till och med 119 stycken. Det är inte dåligt det. Jag får inte lika många kommentarer, men jag brukar vilja svara på mina desto oftare. Så här kommer det:

Martina skrev att Extol och Reversal är lika med kärlek, och det måste man ju hålla med om. Och tydligen återuppstod Hippierörelsen i Alingsås på första maj - och jag var inte där. Jag som är värsta ärkehippien. Och är verkligen Roger Pontare så lycklig? Det är mycket som kan diskuteras. Fred på dig med, Martina och Peace on Earth och allt sådant käckt.

Sedan var det någon som önskade vara anonym, men jag misstänker att det är Sara, som skrev att han eller hon skulle få dras med SVT hela kvällen. Är det så fel det? Det är ju Public Service när det är som bäst! Inget ont om SVT. Här är en länk till deras hemsida (http://www.svt.se). Enligt boken jag läste skulle man ha med såna i sin blogg. Länkar alltså. Besök gärna den.

Hur det går med uppsatsskrivandet återstår att se. Kanske klarar vi det, kanske får vi underkänt. Hur som helst så går inte världen under för det.  I morgon är en ny dag, nya upplevelser, nya reflektioner, nya referensramar. Whateveeeer.

Dagens låttips är Brand New Start av Alter Bridge. Den finns inte släppt på skiva förrän i september eller nåt, men det finns en akustisk version inspelad från deras spelning 4 maj. Ruskigt bra. Finns på YouTube. Kass inspelning, men störtbra låt. Titta på den HÄR. Synd bara att basisten Brian Marshall var sjuk. Han är ju bäst ju.

Nog om det! Nu ska jag sova.

Hejdå!


Eftermiddagsblogg

Hej, världen!

Idag är det första maj! Kan ni tänka er... Demonstrationer och kampsånger och jagvetintevad.
Jag var faktiskt nere på stan i förmiddags, i egenskap av fotograf. Jag hade ju tänkt mig att det skulle bli roligt att dokumentera den vild fajten mellan rött och blått. Men så blev det icke. Tog mig en titt på när vänstersidan samlades nere i hamnen för att senare tåga till stora torget. Jag ångrade mig, gick till skolan istället. Det skulle nog inte bli så intressant.

I skolan skrev jag ut vårt uppsats-PM för att lämna in det. Men det var ju röd dag, så jag kom inte in till lärarnas fack. Som tur var träffade jag Sara på stan, så hon ska lämna in det imorgonbitti innan tio. Stackars henne.

Första maj brukar ju innebära att valborgsmässoaftonen gått till sin ända. Så var fallet i år med.
För att läsa den spännande historien om hur jag firade valborg, gå till http://saraundrar.blogg.se. Om ni läser det kommer ni märka att det var ett aningen märkligt firande; med afrikanska dansare, vikingar, druider, riddare och munkar. Munkarna åt vi, för de var munkar i ordets gastronomiska innebörd!

Plötsligt byter jag samtalsämne:
Idag stötte jag på en man på busstationen. Han satt i rullstol och kunde inte tala, utan hade en dator som gjorde det åt honom. Ni vet, som den där kända forskaren Stephen Hawking.

På tal om busstationen:
Gjorde veckans andra goda gärning idag på busstationen. Jag hjälpte en gammal dam att sätta fast hjulet på hennes rullvagn. Igår ringde jag på en främlings dörr och gjorde honom (en medelålders man) uppmärksam på att han hade glömt lyset på på bilen. Han blev jätteglad att jag sagt det.
Man ska försöka göra en god gärning varje dag, då mår man nog bra tror jag.

Jag lämnar er med ett citat från en liten lapp som alltid suttit inne på min gode vän David Källbergs toalett:
"Försök att göra någon glad varje dag, även om det bara är dig själv."

Dagens låttips är Reversal av Extol.

Adjö och glad första maj!

RSS 2.0