Vårstädning och Zeppelin

If there's a bustle in your hedgerow
Don't be alarmed now
It's just a spring clean for the May Queen


Just det! Hej, världen!

Anledningen till att jag citerar Led Zeppelins slitna textrader är följande: Jag vårstädar! Hurra!
Varför? Två anledningar:
1) Jag åker till Alingsås om två dagar och vill komma hem till en ren och städad lägenhet.
2) Jag ska ändå flytta när jag kommer tillbaka och då tänkte jag att det är lika bra att smygstarta lite på flyttstädningen, så blir det mindre att göra sen.

Så jag har dammat, slängt sopor, skakat mattor, damsugit, rengjort badrummet, köket, ventilen över köket och börjat packa lite smått. Jag är helt utmattad nu, men jag känner mig duktig. Och väldigt nöjd med resultatet.

Jag har öppnat alla fönster för att låta det vädras ut. Solen skiner och smälter bort snön som har kommit i natt. Fy vad onödigt. Vad skulle den här och göra om den ändå smälter bort igen? Även fast fönstren är öppna blir det inte kallt. Men jag känner hur den friska luften strömmar in. Vår luktar verkligen på ett speciellt sätt! Jag är helt euroforisk. Jag skulle gå och handla nu, men jag kommer inte ihåg vad det var. Förutom bröd. Hm... Äsch! Det ordnar sig. Inget kan gå fel idag! Det är ju vår, inte sant?

Dagens låttips är Waterloo. Ni vet, den med ABBA. Just det!

Hejdå!

Fotografer och redaktörer

Hej, världen!

Nu är jag hemma i good old Sundsvall och bloggar igen. Jag har varit hos Sara i helgen och testat hennes nya digitalpiano. Hur grymt som helst! Jag spelade O Helga Natt. Som Tommy Körberg sjunger den. Just den versionen var det.
Idag, måndag, hade vi besök av feature-redaktören på Sundsvalls Tidning. Min klass har nämligen gjort ett jobb för dem med temat "När ingen annan ser". Idag skulle han göra ett urval av vilka bilder som skulle hamna i tidningen respektive inte hamna i tidningen. Det var verkligen intressant att se hur han gjorde urvalet. Det är nog väldigt stor skillnad på hur olika personer ser på bilder. Men det är ju hans jobb och jag antar att han är bra på det han gör. Nyttigt att se hur det fungerar i verkligheten, tror jag. När alla bilder inte kommer med.
Som vanligt är det roligt att se alla andras bilder. Jag tänker inte nämna några namn, men många i min klass har stor potential till att bli något, det tror jag. Många är väldigt duktiga. Ibland känner jag mig lite i underläge till och med. Men det är ju ingen tävling. Inte än! Haha! Jag måste bli bäst innan jag kommer ut i arbetslivet. Jag har ju två år kvar först, så vi får väl se hur bäst jag blir.
Alingsås på lördag. Jag är där i dryga två veckor. Det blir väldigt trevligt. Tänk att få möta våren i vackra Alingsås tillsammans med gamla vänner och familjen. Och som om det inte vore nog så ska jag ägna två hela veckor åt att fotografera på lokaltidningen. Det blir spännande. Hoppas det händer något bara.

Dagens låttips är Don't Walk Away med The Mayfield Four. Bara för att den är så fin.

Have a good one!
Mvh Björn

Lite Schlager, lite manlighet, lite naket.

Hejsan, världen!

Klockan är just nu 9.44 och jag sitter och äter flingor vid datorn samtidigt som jag skriver det här. Ännu ett bevis på min lysande simultanförmåga! Eller, ja... Ni kan ju jämföra med vad klockan är när jag skrivit klart.
Det är mycket vackert väder här i Sundsvall idag. Jag sitter och ser ut över Sidsjöns snötäckta is. Det är bländande vitt, mycket vackert och jag undrar när i hela friden snön ska försvinna! Efter att jag ätit upp ska jag klä på mig och åka till IKEA för att handla lite saker till Saras nya lägenhet. Ja, jag kan ju inte åka naken. Fast jag är inte naken nu. Det är säkert. Jag lovar. Nej, det är jag faktiskt inte. Jag har tofflor på mig. Men inget annat. Jo, okej, jag har byxor och allting! Suck... Aldrig blir ni nöjda. Skämt åsido, det kommer att gå jättebra. Saras nya lägenhet ser väldigt bra ut också.
Och ikväll ska det bli Schlagerfinal för hela slanten. Hos Elin tror jag det skulle bli. Det blir trevligt. Jag ska nog inte spekulera runt vem som vinner. Det är inte riktigt rätt blogg för det. Det här är ju Björns Hippa Blogg, och ärligt talat... Är schlager speciellt hippt? Tror inte det.

Dagens låttips får bli Dead Walking Cupie Doll av Chaos is the Poetry, för den innehåller världens bästa gitarrsolo. Fy vad coolt det ÄR. Yeah.

Hejdå, världen!
(klart kl 09:57)

Sex, droger och Jazz

Hej, världen!

Då var det äntligen dags igen. Ännu en gång ska jag lätta på dörren till mitt hjärta. Bara lite, så att en liten strimma ljus skiner in och blottar min själs innersta, djupa tankar. Nej. Tänker gör man ju med hjärnan. Hjärtat känner man med. Men det är där allt en gång hamnar. Alla tankar, alla små strimmor av ljus.
Jag var med om ett par personliga påhopp idag. Det har hänt förut. Anledningen till det hela är att det faktiskt finns folk som läser min blogg. Helt ofattbart. Nu vill de i alla fall att jag ska uppdatera dem lite. Hålla dem up-to-date med mitt liv. Och så var det nån som tyckte att jag skulle skriva om sex, droger och jazz och sånt också. Men så kom jag på att jag inte riktigt vet vad jag skulle skriva om något av dem, så jag sket i det. Ursäkta ordvalet.
I helgen hjälpte jag Sara att flytta till sin nya lägenhet på Ålidhem. Den blev väldigt bra, även om den inte hade så goda utsikter i lördags. Det kommer nog bara bli bättre. Hon ska få sätta gardiner och lite sånt själv. Jag tror inte att min hjälp hade varit nån hjälp. En björntjänst hade det varit! Som hämnd ska hon få hjälpa mig flytta in i min nya lya när jag kommer hem efter praktiken i mars/april. Det ska bli spännande.
Idag såg jag på Dr Phil. De avslöjade en kille för att ha antastat sin dotter i över ett år. Det var väldigt jobbigt att se på. Ofattbart att det finns såna hemska människor. Vad tänkte han på, liksom? Och tidigare idag såg vi på inslag om en som blivit oskyldigt dömd för sexuella övergrepp på sin dotter. Och på CSI var det något om en pedofil. Väldigt märklig dag. Jag tror inte att jag vill skriva om det mer nu faktiskt.
Imorn är det dags för en lång dag tillsammans med allas vår Pelle Kronestedt. Härlig kille. 9:15-16:00 - att använda ordet lång är berättigat. Att man orkar... Men det blir säkert intressant. Lite ångest över uppgifterna vi har under den här kursen. Men det har jag ju alltid, och det brukar ordna sig tillslut. Som Ringo Starr sjunger: "I'll get by with a little help from my friends".

Dagens låttips är Butterflies and Hurricanes av Muse.

Ha en bra vecka, mina vänner!
Mvh Björn

Jag är själv ansvarig för att innehållet i det jag publicerar följer lagar och förordningar.
Se användarvillkoren om ni är osäkra på vad som gäller.

RSS 2.0