Björns Sommarblogg #1 - Alingsås igen

Hej, världen!

Under sommaren kommer mina inlägg gå under namnet Björns Sommarblogg. För det är ju precis vad det kommer att vara, inte så mycket mer att förklara där.

Igår eftermiddag anlände jag och min förtjusande flickvän till Landvetter flygplats efter en vecka i solen på Mallorca. Jag tänkte göra det lätt för mig och bara skriva en lista på de saker  vi gjorde där:

  • Solade och badade vid poolen. En dag var vi vid havet också, men sen kom en kvinna som skulle ta betalt för solstolarna och då smet vi.
  • Läste böcker. Vi läste båda ut de två pocketböcker vi hade med oss. Sara hade tagit med sig Camilla Läckbergs Predikanten och jag hade med mig Kvinna i Grönt av Arnaldur Ingriðason. När vi läst ut dem köpte vi två engelska skvallerblaskor som jag läste med en blandning av nöje och avsmak.
  • Vi åt oss tjocka. Jag vet inte om vi faktiskt blev tjocka, men hotellmaten bestod av förrätt (pasta och t.ex. köttfärssås), bröd, förrätt (pommes frites och något slags kött, en dag kaninkött) och efterrätt (frukt, glass, puddingar, flera sorters tårta).
  • Tittade på tribute-band. Vi gick ut på kvällarna och såg bra och ibland mindre bra tolkningar av t.ex. Elvis, ABBA, Stevie Wonder, Jackson Five och fler.
  • Köpte saker. Förutom lite presenter till familjerna hemma i gråa Sverige köpte jag en trumma och en klocka. Allt man behöver egentligen.
  • Fixade Saras hår. Två kvällar innan vi gick hem gjorde Sara rastaflätor i sitt hår. Det kostade 25 EURO, men var värt det för det var coolt.
  • Var ute och flängde. En dag åkte vi till marknaden i Alcudia och även till Romerska staden. Det var fint och roligt och sånt, även varmt. En annan dag åkte vi in till Palma.

Jag har säkert glömt något. Huvudsaken är att vi hade varmt och trevligt och att vi har kommit hem nu.

Igår packade jag upp lite och tvättade lite. Det ska jag fortsätta med idag. Och på kvällen jammade jag lite med Fredrik och Peter. Det är ju alltid kul att träffa mitt crew.

På tisdag åker Sara och jag till kusten för att jobba. Ingen av oss ser egentligen fram emot det. Vem vill jobba på sommaren egentligen?

Nu ska jag äta frukost! Det ser jag fram emot.

Ha en härlig sommar allihop, så hörs vi förr eller senare!

Tjaba!


Sommarlov!

Hej, världen!

Opponeringen idag gick som jag hoppats. Vi fick godkänt och slapp göra någon revidering. Jag har alltså officiellt sommarlov! Fy vad skönt. Och ikväll åker jag hem till Alingsås! Sedan väntar en vecka på Mallorca. Det ska bli så bra.

Min blommor ska stå utomhus i sommar. Hoppas ingen snor dem och att de klarar sig.

Det är jobbigt varmt här i Sundsvall idag - 32 grader i kvällssolen.

Nu ska jag snart packa ner datorn, för den ska jag ju ha med mig.

Dagens låttips är Revolution Mind av Magdalen.

Glad sommar!

Countdown to the revolution

Hej, världen!

Nedräkningen har börjat. Inte idag, inte imorn, men i övermorgon... Då smäller det. Naturligtvis är det inte revolutionen som är här (även om titeln kunde varit mindre missvisande). Det är dags för opponering. Det innebär inte bara att vi ska få sitta och kritisera ett par främlingar utan också att vi ska få vår uppsats kritiserad av tre klasskamrater. Jag är nervös.

Men imorn blir det annat ljud i skällan. Dagen börjar klockan fem på morgonen. Då ska jag kliva upp och med trötta steg dra mig till tvättstugan och tvätta inför sommaren. Jag måste ju ha rena kläder med mig hem till Alingsås. Sedan blir det storstädning kombinerat med packning av väskor. Det är mycket man ska ha med sig när man ska vara borta så länge. Fast är det verkligen borta? Snarare hemma. Det är så märkligt. Plötsligt har man två hem.

Efter lunch ska jag gå ner på stan och uppleva min första nationaldag i Sundsvall. Det blir storslaget. Tommy Körberg, Stefan Nilsson och Tobbe Trollkarl kommer hit för att göra mitt första firande så speciell som möjligt.

Sedan kommer kvällen och innan jag vet ordet av det är det opponering. Men tack och lov är den över innan lunch. Då vet vi hur det gått och kan inget göra åt det. Halv tolv samma kväll lämnar ett tåg Sundsvalls Centralstation, med mig ombord. Följande morgon anländer jag till Alingsås och mitt sommarlov kan börja.

Dagens låttips är En sån där sommarkväll av Markus Max, allas vår egna favorittrubadur.

Adjö då.

RSS 2.0